Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2023. február 9. Az év 40. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738957. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Töretlen feltörekvés

Töretlen feltörekvés
Infovilág

Ezzel az akvizícióval az XAPT megerősítette vezető helyét, és a régió legnagyobb Microsoft ERP-szolgáltatójaként minden eddiginél nagyobb teljesítményű és hatékonyabb vállalatirányítási megoldásokat nyújt ügyfeleinek. Ezzel kapcsolatban  Ambrus Zsolt, az XAPT regionális ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy munkatársai kiemelt figyelemmel dolgoznak a két vállalat tudásbázisának egyesítésén.

“Az LLP Dynamics több fontos iparágban mély szaktudást, illetve magas növekedési potenciállal kecsegtető piacokat hoz számunkra, amely a hazai és regionális piacokon is komoly előrelépési lehetőséget nyújt számunkra” – mondta

Az üzleti szoftvermegoldásokat fejlesztő vállalatnak 2013-ban az előző évhez képest 50%-kal növekedett az árbevétele, így a pénzügyi folyamatok lezárását követően több mint 30 millió eurós, IFRS szerinti konszolidált árbevétellel zárja a múlt évet. Hazai viszonylatban tavaly 18%-os növekedést sikerült elérnei az árbevétel tekintetében, amely jóval meghaladja a tervezettet. A foglalkoztatottak számát illetően a magyarországi központ több mint 100 fővel bővült, az akvizíciónak köszönhetően pedig a csoport szintű összlétszám már meghaladja a 350-et.

„A konkurens vállalat felvásárlásával jelentősen megerősítettük pozíciónkat a kelet-közép európai régióban” - mondta el dr. Schvarcz Zoltán, az XAPT Csoport elnöke. „Az ausztráliai központú, Hastings Deering vállalattal tavalyelőtt kötött több tízmillió dollár értékű megbízásunk teljesítése folyamatosan zajlik. A rendszer egy speciálisan munkagép-kereskedőknek készített megoldás, amelynek fejlesztői és tudásközpontja hazánkban van. Az ausztráliai és amerikai projektek után újabb országokat hódítunk meg, így jelenleg már dél-amerikai bevezetésen is dolgoznak munkatársaink.” 

A hazai piaccal kapcsolatban Ambrus Zsolt, az XAPT regionális ügyvezető igazgatója elmondta: „Tavaly látványos sikereket és növekedést értünk el mind a nagyvállalatokkal foglalkozó Microsoft Dynamics AX, mind a közepes méretű vállalatok számára megoldást nyújtó Microsoft Dynamics NAV üzletágakban. Emellett megalapítottuk a Business Applications üzletágunkat, ahol folyamatosan új, innovatív megoldásokat kínálunk a kiegészítő szolgáltatások területén, mint például az AgilePoint üzletifolyamat-menedzsment (BPM), a QlikView üzleti intelligencia (BI) és a Microsoft Dynamics CRM alkalmazások.”

Az idén további bővülésre számít az XAPT. Magyarországon több mint 20%-os árbevétel-növekedéssel kalkulál, amelyhez az ügyfélkör további bővülése is elengedhetetlenül szükséges. Világviszonylatban várhatóan a legnagyobb ausztrál projekthez kapcsolódó éles rendszerindulások mellett, újabb országokban fognak feltűnni a vállalat megoldásai. A Caterpillar-kereskedőknek kifejlesztett célszoftvert a munkagép-kereskedői piac többi szereplőinek is fogja kínálni az XAPT, így ezen a területen is ügyfélkör-bővülés várható.

Címkék