Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2023. március 30. Az év 89. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739006. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Új módszerek a fejsérülések kezelésére

Új módszerek a fejsérülések kezelésére
Infovilág

A bethesdai BrainScope Company funkcionális MRI és kézi EKG-készülék alkalmazásával tervezi kiértékelni a traumás agysérülés gyors és objektív felmérésének módszereit.

A GE és az NFL (National Football League), a legnagyobb amerikaifutball-szövetség tavaly hirdette meg a Head Health versenyt a sportolók, a katonák és a civilek biztonsága javításának céljából. A verseny a neuro-degeneratív betegségekkel – például az Alzheimer-és Parkinson-kórral – kapcsolatos ismeretek bővítését is segítheti.

A wisconsini csapat egyike a GE és az NFL szervezésében zajló, 20 millió dollár díjazású Head Health verseny első fordulója 16 nyertesének. A nyertes csapatok a magánszektorból, valamint olyan legendás orvosi kutatóintézetektől érkeztek, mint a Johns Hopkins Egyetem, a Weill Cornell Orvosi Egyetem és a Kaliforniai Egyetem.

Valamennyi díjazott egyenként 300 000 dollárt kap az agykutatásra irányuló munkájának a segítésére. A hat legjobb technológia mindegyikéért további 500 ezer dolláros díjazás jár 2015-ben.

A GE és az NFL által meghirdetett versenyre az első fordulóban 27 országból 400 pályázat érkezett. A nyertesek teljes listája itt található.

 

Címkék