Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2022. szeptember 30. Az év 273. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738825. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Okostelefonok, táblagépek az Acertől: Liquid Jade Primo, Iconia One 8

Okostelefonok, táblagépek az Acertől: Liquid Jade Primo, Iconia One 8
Infovilág

Az Acer Liquid Jade Primo eleve kitüntetéssel kezdi a Las Vegas-i bemutatkozását: a Liquid Jade dizájnt ugyanis már díjazták; elegáns, kecses, ergonomikus, tökéletesen simul a tenyérbe. A megpróbáltatásoknak ellenáll: 2.5D jelű Corning Gorilla Glass kijelzőt kapott, fedőlapjai finom, hajhullámra emlékeztető kialakításúak, gyémántot mintázó vonalakkal.

USB-vel csatlakozó Type-C monitorral, egyéb vezeték nélküli kijelzőkkel, vagy kijelződokkolóval a Liquid Jade Primo pc-élményt kínál. A telefon érintőpadként és virtuális billentyűzetként is működtethető, tetszés szerint külső billentyűzet és egér is csatlakoztatható hozzá.

Ekként az okostelefon együttműködik tévével, monitorral, gazdája a laptopját akár otthon is hagyhatja. Bemutató vetítésére is „vállalkozik”: pillanatok alatt összekapcsolható a telefon projektorral, nagy képernyővel – a Presenter View módnak köszönhetően. A médiatartalmak lejátszása sem okoz gondot a Liquid Jade Primo-nak, amelyet5,5 hüvelykképátlójó full HD AMOLED kijelzővel kínál a gyártó. Lelke a hexa-core Qualcomm Snapdragon 808 processzor 3 GB RAM-mal és 32 GB ROM-mal. A 21 megapixeles, f/2.2 autofókuszos hátlapi kameráját dupla LED-es vaku segíti; a videofelvételekhez 4K (3840×2160) támogatás jár. Az előlapi kamera 8 megapixel felbontású, 84 fokig nyíló, azaz széles látószögű.

Fontos tudnivaló: ahhoz, hogy csökkenjék a multitasking miatti hőtermelés, a Liquid Jade Primo-hoz merőben új olyan hűtésrendszert kellett kifejleszteni, mely optimálisan vezeti el a hőt a processzortól, és hűvösen tartja az egész hátlap felületét.

Las Vegasban mutatja be az Acer az Iconia One 8 (B1-850) modellt, a8 hüvelykképátlójú, családoknak, gyerekeknek, kezdő használóknak tervezett-ajánlott média-táblagépét. A sokoldalú, Android alapú tablet – a gyártó tájékoztatása szerint – kifogástalan teljesítményt garantál webböngészéshez, videók lejátszásához, alkalmankénti játékhoz; az Acer Kids Center alkalmazás gyermekbarát felülete szülőifelügyelet-funkciókkal magáért beszél.

HD IPS kijelzője 10 pontos multitouch felületet kapott. Az eszközön Android 5.1 fut, akkuja akár 9 óra hosszig bírja kikapcsolás nélkül. MediaTek quadcore processzora is jól teljesít. A hátsó kamera 5, az előlapi 2 MP felbontású képek készítésére alkalmas, az 1 GB RAM, valamint a 16 GB belső tárhely elegendő a hétköznapi feladatokhoz.

Az Iconia One 8 előre telepített Kids Center-rel érkezik a boltokba. A applikáció gyermekbarát, sok tartalommal, videókkal, játékokkal, könyvekkel és weboldalakkal. Mindezek mellett tartalmazza a garantáltan hatékony szülőifelügyelet-opciót a nem kívánatos tartalmak kiszűrése céljából.

Címkék