Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2021. október 25. Az év 298. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738485. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tavaszi Eurobarométer: erős támogatottságot élvez a Bizottság politikája

Tavaszi Eurobarométer: erős támogatottságot élvez a Bizottság politikája
Infovilág

Az előző, tavaly őszi felméréshez hasonlóan a megkérdezettek továbbra is a bevándorlást tekintik a legfontosabb kihívásnak, amellyel az EU-nak szembe kell nézni (48%, -10). A terrorizmus pedig a második leggyakrabban említett kihívás maradt az őszi felméréshez mért erős növekedés mellett (39%, +14).

A magyarországi megkérdezettek között ezek az arányok az EU-s átlag felett vannak, de a rangsor ugyanaz: a bevándorlásról a megkérdezettek 67%-a gondolja, hogy a legfontosabb ügy, amivel az EU-nak foglalkoznia kell, a terrorizmusról pedig a válaszadók 47%-a gondolja, hogy kiemelten fontos kérdés.
 
Tagállami szinten a legnagyobb aggodalmat a munkanélküliség (EU-s átlag: 33% - Magyaroszágon 29%) kelti, majd ezután jön a bevándorlás (EU-s átlag: 28% - Magyarországon szintén 28%). A többi tagállamhoz képest viszont Magyarországon a legfontosabb kérdés, amellyel a válaszadók véleménye szerint az országnak foglalkoznia kell, az az egészségügy és a szociális biztonság (37% - EU-s átlag: 16%). A teljes közlemény itt olvasható.

Címkék