Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2022. december 6. Az év 340. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738892. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Brüsszel ügynöke meg akarja buktatni Orbánt

Brüsszel ügynöke meg akarja buktatni Orbánt

Minden kiderült. Ravaszul besunnyogott a magyar közéletbe. Biztató szavakkal a magyar miniszterelnök bizalmába férkőzött. Ígért fűt, fát, virágmagot. Így aztán Orbán Viktor meggyőzte hűséges mamelukjait, hogy ő az igazi, és szavazzanak neki bizalmat. Georges Leekens így a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lett. (A képen: Gulácsi Péter gólt kap a Magyarország–Kazahsztán barátságos labdarúgó-mérkőzésen. Mellette csapattársa, Elek Ákos (j) és Erkebulan Szeidahmet, a kazah csapat játékosa. / MTI Fotó: Illyés Tibor)

A mindig óvatos, taktikus kormányfő stábja, sajnos, megint nem végezte el a házi feladatát. Felületesen futotta csak át a szakember életrajzát. Nem tulajdonított figyelmet annak, hogy Leekens belga. És mi van Belgiumban? Brüsszel, ugyebár. Abban a Brüsszelben, ahova – mint Orbán a héten kijelentette – „piros lapot visz” a szokásos uniós csúcstalálkozóra. Brüsszel, amely migránsokat akar zúdítani a tagállamok nyakába. Brüsszel, amelynek OLAF nevű intézménye képes meggyanúsítani a „nemzet vejét” azzal, hogy csalt, hogy előre megfontolt szándékkal nyúlt le uniós támogatásokat.

De jöhettek tények, jöhettek adatok, számok, Orbán népe nem adta fel rajongását a vezére iránt.

És ekkor Brüsszel aktiválta hónapokon át rejtőzködő ügynökét. Először felkereste a földkerekség egyik leggyengébb csapatát, a kazahsztánit. A világranglista százharminc-valahányadik együttesét. Meghívta a legnagyobb magyar stadionba. Aztán kidolgozott egy óvódásoknak való taktikát. Négy védő hátul, négy középpályás előttük, Két csatár a csúcson. Szóval úgy tett, mintha Orbán Viktor kedvére tenne. Nem sokkal az április 8-i választások előtt szállítja azt a tízgólos győzelmet, ami diadalmas menetet vonultat végig a budapesti Nagykörúton. Ezt ígérte legalábbis a helyzet.

De az ügynök mindent másképp intézett. Pályára küldött egy olyan csapatot, amely még sosem játszott együtt. Kidolgozott egy taktikát, amely az össze-visszafutkosásra épült. Aki hátul volt előre futott, aki elől az hátra. Néha összeütköztek a középpályán.

Hát persze, hogy jól megverték a mieinket.

A brüsszeli ügynök a meccs után ezt mondta: „Nekünk tanulnunk kell a vereségből, fel fogunk tudni állni ebből a helyzetből. Ilyen hibákat nem szabad elkövetni, mert akkor 6 gólt kell majd rúgnunk.

Vagyis folytatni akarja.

Brüsszel tehát visszavágott Orbánnak a saját fegyverével. „ Hagyják figyelmen kívül, amit mondok”. Ez Orbán gondolkodásmódja. Leekens is mondogat ilyen nagy szavakat. Aztán, bumm! Most felrobbantotta a bombát.