Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2022. október 6. Az év 279. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738831. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Schwarzi aláírása teknőséleteket ér

Schwarzi aláírása teknőséleteket ér
EuroCommPR*Bécs

Az „osztrák tölgy”, a Grác melletti kisvárosban, Thalban született amerikai színész, testépítő, üzletember és politikus, az USA Kalifornia államának 38. kormányzója, Arnold Schwarzenegger még májusban dedikált egy villamost Bécsben. Autogramja 2400 euróért kelt el a napokban egy online árverésen. A teljes összeget a Bécs közelében élő mocsári teknősök védelmére fordítják. (Nyitó kép: Arnold Schwarzenegger és az aláírását viselő bécsi villamos © Wiener Linien / Johannes Zinner)

Online árverésen értékesítette a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien Schwarzenegger aláírását. A világsztár ex-politikus volt ugyanis a fővédnöke az R20 Austrian World Summitnak, ebből az alkalomból matricázták fel az egykori kaliforniai kormányzó portréjával az egyik bécsi villamost. Miután Arnie tett egy kört a villamossal, dedikálta is.

A matrica eltávolításakor a Wiener Linien munkatársai gondosan megőrizték és egy alumíniumlemezre ragasztották át Schwarzenegger szignóját, hogy internetes árverésen értékesítsék. Az érdeklődők 2018. július 27-ig licitálhattak a dedikált darabra, az aukciót a Dorotheum bonyolította le teljesen ingyenesen.

Az árverésből befolyt összeget ugyanis a Wiener Linien teljes egészében a Bécs közelében található Donau-Auen Nemzeti Park területén vadon élő mocsári teknősök védelmére fordítja. Száz eurónként egy-egy teknősfészket fogadnak örökbe. A fészek fölé egy fémrácsot erősítenek, így a ragadozók nem tudják feldúlni, a rács lyukai viszont elég nagyok ahhoz, hogy a kikelő teknősök átférjenek rajta. A Donau-Auen Nemzeti Park és a Schönbrunni Állatkert 1997 óta zajló közös fajvédelmi programja révén eddig mintegy 1500 kis teknős indulhatott neki az életnek.