Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2020. szeptember 24. Az év 268. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738089. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az MSZF szolidáris a dolgozókkal

Az MSZF szolidáris a dolgozókkal
Magyar Szociális Fórum

Szolidaritásáról biztosította a dolgozók sztrájkmozgalmát a kizsákmányolás ellen, anyagi és munkajogi követeléseikért a Magyar Szociális Fórum. Ma kiadott nyilatkozatában a társadalmi mozgalom leszögezte: a „rabszolga-törvényt” életbe léptető kormány a profit növelésében érdekelt tőke mellé szegődött az értéket előállító, és az igazságosabb értékelosztásért küzdő dolgozókkal szemben, ráadásul óriási összegekkel is támogatja a külföldi tőkeberuházók magyarországi működését – közpénzekből.  

Bár a törvényt jóváhagyó parlamenti többség a dolgozó, alkotó társadalmi többségnek tett ígéretekkel nyerte el kétharmados többségét, hátat fordított vele szemben támasztott elvárásuknak, és politikáját alárendelte a nagytőkés érdekeknek, különös tekintettel a külföldi érdekcsoportok érdekére. Magyarországra nem a jólét és a társadalmi igazságosság vált jellemzővé, hanem az ellenkezője - áll a társadalmi mozgalom nyilatkozatában...

…A „munkát, békét, biztos megélhetést” hirdető Magyar Szociális Fórum arra kéri a magyar embereket, gondolkozzanak el, ki mellé állnak az országos méretűvé terebélyesedő osztályküzdelemben: a dolgozó többség mellé, melyhez maguk is tartoznak, vagy azok mellé, akik gúnyt űznek a demokráciából, kijátsszák választóik akaratát, és azoknak az érdekei ellen politizálnak, akiktől ennek az ellenkezőjére kaptak megbízást.