Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2021. március 8. Az év 67. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738254. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ösztöndíjpályázat szegény kisdiákoknak

Ösztöndíjpályázat szegény kisdiákoknak
LigetPress

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) országos ösztöndíjpályázatot hirdet olyan diákoknak, akik az idedi., illetve a jövő tanévben végzik az általános iskola 2-3. osztályát.

A pályázat célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása.

Az országos ösztöndíjpályázat részeként egy évben 186 gyermek részesül összesen 77 280 000  forint támogatásban. Jelenleg 20 helyre lehet pályázni. A támogató folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén a támogatást egészen a diploma megszerzéséig folyósítja az ösztöndíjra jogosultaknak.

A pályázati űrlap és a kért dokumentumok postára adásának határideje: 2019. június 23., éjfél. A pályázatokaterre a címre várják: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, 1066 Budapest, Teréz krt. 24. Jelige*: „Ösztöndíj”, a pályázó neve és lakcíme (megyével együtt).

A várhatóan nagyszámú jelentkezések miatt csak a nyertesek kapnak értesítést.

Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan tanuló, aki az alábbi pályázati feltételek mindegyikének megfelel:

– a 2018/2019. vagy 2019/2020. tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul,

– a 2017/2018-as és a 2018/2019-es év végi tanulmányi eredménye jeles vagy kitűnő, a magatartás- és a szorgalom-értékelést is figyelembe véve (ahol csak az van, a szöveges értékelés is megfelel),

– családjában az egy személyre jutó átlagjövedelem nettó 46 000 Ft/hó összeg alatt van, a családi pótlékot is beleértve. (A pályázónak mellékelni kell a munkáltatói igazolást, szociális rászorultságot igazoló dokumentumot.)

– az iskolaigazgató vagy a szociális felelős javasolja

A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról. További információ kérhető  a Wendler.Baross@gyermekmento.hu e-mail címen vagy munkaidőben a budapesti 475 70 09-es telefonszámon.

Címkék