Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2021. március 8. Az év 67. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738254. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újságírókat tüntetett ki a Siemens

Újságírókat tüntetett ki a Siemens
LigetPress

Jó 220 cikket nyújtottak be „A városok, az ipar és az energia jövője" témában. A regionális verseny döntőjében Vass Enikő, az IT Business munkatársa képviselte hazánkat. A nyertes pályamunkák Horvátországból, Romániából és Ausztriából érkeztek. (A nyitó kép forrása: IT Business.)

Kihirdették a Siemens Press Award idei regionális újságírói pályázatának nyerteseit: a bécsi Siemens Cityben tartott gálaesten átadták a tizenegy résztvevő ország versenyzőiből kiválasztott három legjobb újságírónak járó díjakat. A szakértő zsűri döntése alapján az idei közép- és délkelet-európai sajtódíj nyertesei: Marina Pavlic Horvátországból, a „Mreza”-ban megjelent cikkéért; Adrian Mihaltanu Romániából, a „pressone.ro” portálon megjelent munkájáért, valamint Christian Lenoble az osztrák „i-presse”-ben megjelent publikációjáért.

A regionális pályázatra 14 országból, összesen 220 cikket nyújtottak be. Magyarországot Vass Enikő, az IT Business munkatársa képviselte a „Szorgalmas terminátorok veszik el a munkánkat?” című riportjával.

Michael Braun, a Siemens Ausztria külső és belső kommunikációért felelős vezetője kiemelte: „A digitalizáció megváltoztatja a városainkat, azt, ahogyan dolgozunk, sőt hatással van még a magánéletünkre is. Előfordul azonban, hogy ez a változás időnként ellenérzéseket és szkepticizmust vált ki. A pályázattal az volt a célunk, hogy olyan riportokat mutassunk be, amelyek a nagyközönség számára jól érthető módon értelmezik, elmagyarázzák és ismertetik ezt a változó helyzetet.”

A Siemens negyedik alkalommal szervezte meg a közép- és délkelet-európai országok újságírói pályázatát. A versenyt tizenkét kelet- és délkelet-európai országban – Bulgáriában, Horvát-, Cseh-, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Magyarországon, Izraelben, Ukrajnában és Ausztriában hirdették meg.

A Siemens Press Award 2019 nyertesei tehát:

Marina Pavlic: “Az okos városok okos megvalósítása” / média MREŽA / Horvátország

Adrian Mihaltianu: “A XXI. századi munkás: A rabszolgaságtól a robotkarokig” / média: pressone.ro / Románia

Christian Lenoble: „A prognózis találkozik a jövővel” / média: i-presse / Ausztria