Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2021. március 8. Az év 67. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738254. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nevetnek vagy bosszankodnak? – Mészáros golfozik

Nevetnek vagy bosszankodnak?  – Mészáros golfozik Nevetnek vagy bosszankodnak?  – Mészáros golfozik
Infovilág

Megvette már a fél Balatont, üdülőket, hatalmas földeket, bankot, erőművet, komplett sajtóbirodalmat, fociklubot, és ki tudja, mit még. Maga sincs tisztában vele. De golf eddig nem volt. A mi egyetlen és megismételhetetlen nemzeti gázszerelőnk ismét Orbánékkal üzletel – írja jegyetében Lampé Ágnes klubrádiós kolléganőnk.


Arra kérem önöket, csukják be a szemüket, vegyenek egy mély lélegzetet, és képzeljék el, amint Mészáros Lőrinc egy füves pályán menő szerelésben, térd alatti buggyos kockás szövetnadrágban, fehér kesztyűben éppen golfozik. Mondjuk, egy hatalmas lökéssel épp begurítja a labdát az egyik lyukba. Sikerült elképzelni? Ugye nem is olyan könnyű? Kíváncsi vagyok, hogy nevetnek vagy bosszankodnak a kép láttán.

A ma éppen vasúti innovációs vagy precíziós növénytermesztési gyakornoki programot indító nemzeti gázszerelő – nem mellesleg az ország második leggazdagabb embere – ugyanis megint új üzletágba vágja a fejszéjét: golfban is utazik majd. Persze, mit csodálkozom, hisz’ megvette már a fél Balatont, üdülőket, hatalmas földeket, bankot, erőművet, komplett sajtóbirodalmat, fociklubot, és ki tudja, mit még. Maga sincs tisztában vele. De golf eddig nem volt.

Bár ezt a legnagyobb taglétszámú golfklubot már a tavasszal megvette, amely, tegyük hozzá, stratégiai fontosságú helyszínen, Orbánék hatvanpusztai majorsága és Mészáros birtokai mellett Alcsútdobozon van, az igazi golfélet láthatóan csak most kezdődik. A pályákat ugyanis Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző vásárolta meg, Mészáros Lőrinc golfklubja pedig tőle bérli őket.

Lassan már fel sem tűnik egy-egy ilyen, nyilván milliárdos biznisz, legfeljebb rövid hír. Ahogy az sem lépi már át az ingerküszöböt, hogy a miniszterelnök apja is érintett, igaz, miért ne fektetne be, nyilván ő is profi golfos.

Ahogy talán Mészáros Lőrinc is az szeretne az lenni. És ehhez a legmenőbb felszerelést meg tudja venni ugyan, golfosnak valahogy mégis születni kell.

No, szóval, ha még nem csukták be a szemüket, kérem, most már tényleg tegyék meg. Képzeljék el őt, a mi egyetlen és megismételhetetlen nemzeti gázszerelőnket, aki arisztokratikus léptekkel a golfmeccs után beül a golfautóba, laza mozdulattal a hátsó ülésre dobja a golftáskáját, majd elégedetten távozik. Ugye nem könnyű? Pedig itt tartunk.