Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2021. március 8. Az év 67. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738254. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egy hír és a háttere – létszámcsökkentés a Boschnál

Egy hír és a háttere – létszámcsökkentés a Boschnál
Infovilág

Elterjedt a hír a hazai sajtóban, hogy létszámcsökkentésekre készül és az autógyártás stagnálására számít a következő években a Bosch, a világ legrangosabb autóipari beszállítója, amely Magyarországon is a legnagyobb foglalkoztatók között van. Szerintük az új autók piaca jóval gyengébben fejlődik, mint ahogy egy éve gondolták. Szerkesztőségünk érdeklődésére dr. Ficzere Ferenc, a magyarországi Bosch-csoport kommunikációs igazgató az alábbi választ küldte:

Az év elején jeleztük, hogy 2019-ben a globális GDP 2,3 százalékos csökkenésére számítunk, ami a legtöbb piaci szegmensünket érinti, de a gazdasági visszaesés különösen a gépjármű-iparban észlelhető és a mobilitás átalakulása kihívások és egyben lehetőségek elé is állítja a Boscht. Azt még nem lehet teljes bizonyossággal előre jelezni, hogy e tényezőknek milyen konkrét hatásuk lesz a magyarországi telephelyek tekintetében.

A Bosch már a korai fázisban elkezdte a felkészülést ezekre a kihívásokra és mindent megtesz Magyarországon is, hogy sikerrel vegye ezeket az akadályokat.

„Folyamatosan figyeljük és elemezzük a változásokat, hogy idejében és rugalmasan tudjunk reagálni az üzleti normáknak megfelelően – folytatódik a kommunikációs igazgató válasza. – A piaci átalakulást a munkaerő vonatkozásában elsősorban a munkatársak át- és továbbképzésével segítjük és törekszünk arra, hogy körültekintő tervezéssel, a munkaerő átcsoportosításával a létszámcsökkenés hosszú távon elkerülhető legyen Magyarországon.”