Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2021. március 8. Az év 67. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738254. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Google-újdonság: élő kép segít a gyalogosoknak a helyes irány megtalálásában

Google-újdonság: élő kép segít a gyalogosoknak a helyes irány megtalálásában
(Tudósítónktól)

Ma hazánkban is megkezdte legújabb funkcióját a Google Térkép. Az Élőképet („Live View”) a kiterjesztett valóság (AR) segítségével, az útvonalra vetített nyilakkal és irányokkal mutatja, merre menjen a használó.

A Google Térkép nem csupán az utazások megszervezésében hasznos, de kiváló útitárs is, amely segít új helyek felfedezésében. Egy-egy ismeretlen helység és látnivalói megismerésének kézenfekvő módja a gyalogos városnéző túra, néha azonban nehéz kitalálni, merre célszerű fordulni, fölfedezendő a fontos látnivalókat.

A Google Térkép legújabb Élőkép funkciójának köszönhetően mostantól a kiterjesztett valóság segítségével a vándor könnyen felismerheti, merre induljon: valós környezetbe vetített nyilak és irányok mutatják az utat. Az Élőkép nemcsak nagyvárosokban elérhető, hanem minden olyan helyen is, ahol az Utcakép, azaz a Street View szolgáltatás működik.

A funkció használata rendkívül egyszerű: a Google Térkép alkalmazást megnyitva, a használó beírja úticélját, és kiválasztja a séta ikont. Innen az „Élőkép” gombra koppint, majd a telefonja kameráját az őt körülvevő épületekre irányítja. Amint a Google Térkép azonosítja a használó helyét, megjelennek a nyilak és a jelek a valós környezetre vetítve, amelyek megmutatják, melyik irányba kell elindulni.

Ha a használó már használja a navigációt, elegendő a bal alsó sarokban az „Élőkép” gombra kattintani.

Mostanáig ez a funkció csak a Google Térkép helyi idegenvezetői (Local Guide) és a Google Pixel-használók számára volt elérhető próbaképpen, mostantól viszont az ARCore-t támogató Androidos telefonokon és ARKit-et támogató iPhone-okon is rendelkezésre áll béta üzemmódban (a teljes eszközlista itt érhető el).

A Google Térkép letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.