Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2021. március 8. Az év 67. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738254. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Duális képzés: elmélet+gyakorlat fizetve

Duális képzés: elmélet+gyakorlat fizetve
(Tudósítónktól)

Hamarosan kezdődik az új felsőoktatási félév, mindenki a ponthatárokról és a legnépszerűbb képzésekről beszél. A nappali és a levelező szakon kívül van egy olyan képzési forma, a dulis, amelyről méltatlanul kevés szó esik. Az esetek többségében indokolatlanul tart tőle diák és szülő egyaránt, holott… (Az illusztráció forrása: taz.net)

A fenntartásokat eloszlatandó, tudósítónk utánajárt, hogy megértesse, miért is hasznos ez a képzési forma hallgatónak, munkáltatónak egyaránt.

Hazánkban nem egészen évtizeddel ezelőtt jelentek meg az első kezdeményezések duális képzésekre, országosan 2015 őszén vezette be az oktatási tárca. A duális képzés intézménye Németországból ered, ahol a munkaerő-piaci keresletre és kínálatra reagálva hozták létre és működtetik kezdettől sikeresen.

A duális képzés lényege: a hallgató egyetemi tanulmányaival párhuzamosan gyakorlati oktatásban is részesül a választott hivatásával, szakmájával rokon cégnél. A partnerek, tehát a vállalatok, cégek, amelyek fogadnak duális képzéses hallgatókat, mentort bíznak meg azzal, hogy a képzés idején a gyakorlati tudás mellett számtalan egyéb hasznos tanácsokkal is segítsék a diákokat.

Ez kétszeresen is hasznos: egyrészt a rendszer magabiztos szakembereket nevel, másrészt a cégeknek lehetőségük nyílik arra, hogy „a saját képükre”, igényeinek megfelelően felneveljék saját tehetségeiket, és még diplomaszerzés előtt formálják saját igényeiknek megfelelően leendő munkatársaikat.

A duális képzéssel munkaadó és leendő munkavállaló egyaránt nyer. Jól járnak a vállalatok, mert első saját igényeik és terveik szerinti szakemberekhez jutnak, a későbbieknek nem kell költeniük sem toborzásra, sem beilleszkedésre, sem az esetleges kudarcra. Jól járnak a hallgatók is, akik idejében megismerkednek leendő munkahelyükkel, beilleszkednek a vállalati mindennapokba, tapasztalatot és gyakorlati tudást szereznek, előnnyel indulnak társaikkal szemben a munkaerőpiacon… Ha egyáltalán indulniuk kell, miután a többség már állásajánlattal a zsebében veszi át a diplomáját. És nyernek a felsőoktatási intézmények is, mert megismerik a legfrissebb az iparági igényeket, amelyek tudatában végezhetik kutatásaikat.

Duális képzésben lévő hallgató lehet bárki, aki eléri a megfelelő pontszámot és bejut a választott felsőoktatási intézménybe, ezzel párhuzamosan pedig felveszik egy olyan céghez is, amely az adott képzésben együttműködik az adott oktatási intézménnyel. A reménybeli hallgatónak az egyetemi felvételivel egyidejűleg célszerű készülnie a kiválasztott szakmát/hivatást megtestesítő vállalatnál is a felvételi beszélgetésre. Ha mindkettő sikerül, kezdődhet a munka és a tanulás.

A jó hír, hogy a munkát a vállalat megfizeti: a törvény szerint foglalkoztató cég köteles a minimálbér 65 százalékát (kb. havi 90 ezer forintot!) kifizetni a hallgatónak. Az a hallgató, aki a tanulmányi eredménye alapján ösztöndíjra is jogosult, további anyagi előnyhöz jut.

Az oktatási szünetek a duális képzésben is érvényesülnek, viszont a cégek döntik el, hogy mennyi szabadidőt adnak a gyakorlati képzés idején. A diákok a „rendes” munkavállalókhoz hasonlóan járnak dolgozni, és fizetett szabadság is megilleti őket.