Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2021. május 18. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738325. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Közös fellépés a szegénység ellen: összefogott az ENSZ Fejlesztési Programja és a Microsoft

Infovilág

A szerződést a Világgazdasági Fórum idei közgyűlésén, Davosban jelentette be Mark Malloch Brown, az ENSZ Fejlesztési Programjának igazgatója, valamint Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervezője. A Microsoft és az UNDP együttműködik majd világszerte a fejlődő országok lehetőségeinek növeléséért: szakismereti oktatást szervez fiataloknak és felnőtteknek. A szakképzésre, a tananyagra és a tantervre kiterjedő partneri kapcsolat további szélesíti az UNDP fejlesztőmunkájának hatókörét, segíti, hogy a világ legsürgetőbb fejlesztési problémáira alkotó, a technológián alapuló megoldásokat keressenek. A most létrejött szövetség a Microsoft Unlimited Potential erőforrásait használja. Ez a világméretű program arra irányul, hogy a hiányos tudásúak körében terjessze a számítógépes írástudást és a szakmai ismereteket.

A Microsoft és az UNDP arról is megállapodott, hogy együtt fog működni az UNDP Afrika déli részének fejlesztésére irányuló programjában. A Microsoft és az UNDP új módokat keres arra, hogy miként lehet a HIV-vírustól és az AIDS-járványtól leginkább sújtott országokban a technológia segítségével szélesíteni a lehetőségek körét, segíteni az elektronikus közigazgatási próbálkozásokat, és fejleszteni az alapszolgáltatások színvonalát.

A Microsoft és az UNDP máris közösen dolgozik egy próbaprojekten, amely az afganisztáni katonai és politikai zűrzavart követő időszakban az ország 16 regionális központjában létesít a technológiához való hozzáférést és szakképzést nyújtó intézményeket.

A Microsoft a következő öt évre egymilliárd dollár értékű pénzbeli támogatás, szoftver, tananyag és technológiai segítség terhét vállalta magára, hogy az Unlimited Potential és más programok keretében csökkentse a világ digitális megosztottságát. Tavaly május óta a vállalat 45 ország több mint 150 programja részére összesen közel 50 millió dollár értékű pénzbeli és szoftveres adományt juttatott.

A MICROSOFT UNLIMITED POTENTIAL a hátrányos helyzetű fiatalok és felnőttek egész életre szóló tanulási lehetőségeit segítő globális program: közösségi létesítményekben módot ad számukra a technológiai ismeretek elsajátítására. A Microsoft anyagi erőforrásokat juttat a közösségi technológiai oktatóközpontoknak az informatikai oktatóprogramok beindításához és működtetéséhez. További tájékoztatás: www.microsoft.com/mscorp/citizenship/.

Az ENSZ FEJLESZTÉSI PROGRAMJA (UNDP) 166 országban zajlik, előmozdítja a változásokat, ismertetekkel, tapasztalatokkal és erőforrásokkal segíti az embereket és a kormányokat az életminőség fejlesztésében. Az UNDP az 1990-es évek eleje óta úttörő szerepet tölt be az információs és kommunikációs technológia fejlesztési célú alkalmazása terén. Több mint 50 országnak nyújtott segítséget az internethez való csatlakozáshoz, közel 100 helyi, a fejlesztési partnereket ellátó nonprofit internetszolgáltató létrehozásához járult hozzá, több mint 100 teleház létrehozását támogatta, 10 000 döntéshozót képzett ki az információs és kommunikációs technológia fejlesztési eszközként való használatára, és számos országgal szoros együttműködésben dolgozott azért, hogy az informatikai és a távközlés a helyi szegénységellenes politika és a helyi fejlesztési célok szolgálatába álljon. Az UNDP informatikai és kommunikációs technológiai tevékenysége arra az elvre épül, hogy a technológia önmagában képtelen bármiféle fejlesztési problémát megoldani: ehhez megfelelő fejlesztési politikára, ismeretekre és szakértelemre is szükség van.

Címkék