Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2022. október 6. Az év 279. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738831. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Invitál az Invitel is – csapatmunka bérelt felületen

Invitál az Invitel is – csapatmunka bérelt felületen
Infovilág

Bordás János.Szellemesen fogalmazott Bordás János, az Invitel üzletiszegmens- és termékmenedzsment-igazgatója: a cége által ajánlott NetWork-megoldással azt szeretnék bizonyítani, hogy "vason túl" (értsd: számítógépek és egyéb hardverek) is van élet. Azaz: ezzel az újdonsággal igazán a saját szakmai-szolgáltatási ajánlataiban "lubickolhat" a társaság, hiszen egyszerre kínálja a távközlésen, az interneten, célszoftvereken és tárolórendszeren alapuló, (és ez az egyik lényeg!) megfizethető, földrajzi helytől függetlenül néhány egérkattintással létrehozható csoportmunka-megoldást. A sajtótájékoztatóba bekapcsol(ódot)t Zsembery vezérigazgató-helyettes hangoztatta, hogy az október közepe óta működő Invitel-szolgáltatás olyan profi szintű együtt munkálkodást tesz lehetővé bármilyen kis közösség számára, amilyent nagyon sokáig (talán még ma is) csak a nagy szervezetek, a "gazdag" vállalatok engedhettek meg maguknak. Többször is elhangzott a mai sajtóeseményen, hogy az Invitel által ajánlott infokommunikációs alap-infrastruktúrához nincs szükség eszköz- és szoftverberuházásra, tetszés szerint összeállított csomagban előfizethető a valós idejű hang-/videó-kommunikáció, a közös webes munkafelület és a rendszerben (hálózatban) részt vevők időbeosztását mutató, folyamatosan frissülő, közös kalendárium, még pontosabban órarend. Miután megjelenési világa az internet, ekként akár más földrészekről ugyanúgy bekapcsolódhatnak a munkaközösségbe regisztráltak, mint akik, például, a szomszéd épületben vagy városban tartózkodnak.

Varga Gábor.Varga Gábor, a Microsoft Magyarország megoldásértékesítési tanácsadója még részletesebb élő bemutatót tartott az Invitel NetWorkre telepített MS-programok használati lehetőségeiről. A csoportmunka alapvető követelménye a hálózat részvevői között a levelezés, a fájlcsere. Erre szolgál az Exchange programfelületen futó Microsoft Outlook, ami nem pusztán személyi számítógépen, hanem tetszés szerint mobiltelefonon is használható, tovább szélesítve a NetWork lehetőségeit. Miként említtetett, a rendszer jól kezeli a közösség rendelkezésére bocsátott naptárakat is, miáltal mindig tudható, hogy egy adott személy éppen milyen státuszban van: elérhető-e, tárgyal-e, távol van-e...

A bemutató talán legizgalmasabb és minden bizonnyal a legtöbbet használt programja a SharePoint, ami a közös dokumentumkezelés szerfölött szellemes és megbízható megoldása. A csoportmunkában részt vevők ugyanazt a fájlt tetszés szerint alakíthatják, szerkeszthetik (természetesen földrajzi kötöttség nélkül), az éppen legfrissebb változaton túl valamennyi fázisa megőrződik, előhívható, nincs szükség személyes mentésekre, hiszen jelen van a hálózatban, korlátlanul megtekinthető a kellő jogosultság birtokában.

A Microsoft vezető munkatársa a szolgáltatáscsomag Office Live Meeting (Office Communications Server) tagjának az ismertetésekor a gazdaságosságra hívta föl a figyelmet: rengeteg utazás megtakarítható azáltal, hogy a NetWork virtuális tárgyalótermébe gyűlnek a földrajzilag távol tartózkodó tagok. A webkonferencia (távkonferencia) részvevőinek ugyancsak megadatik, hogy egy bizonyos dokumentumon együtt és egyidejűleg dolgozzanak, szerkeszthessék a fájlt, bemutatót, vagy éppen mindnyájan egy társuk prezentációját követhessék figyelemmel (pl. távoktatás).

A szolgáltatás külön hasznos ajánlata az automatikus adatmentés, ami ugyancsak egy központi tárolón történik védett, titkosított csatornán keresztül, hogy illetéktelen semmiképpen se férhessen hozzá. Az Invitel pár hónappal ezelőtt megteremtette az ország egyik legnagyobb tárolóhelyét, a Dataneumot, ennek kapacitását is az új szolgáltatás részvevőinek a rendelkezésére bocsátja.

Sarkadi Katalin.Újságírói kérdésre Sarkadi Katalin, az Invitel marketing-szolgáltatások vezetője elmondta, hogy a NetWork gyakorlatilag korlátlan részvevői körre bővíthető, emellett az egyes szolgáltatások egyben és külön-külön, igény szerint is megrendelhetők, akár csak pár hétre, vagy éppenséggel hosszabb időszakra, netán örökre. Természetesen valamennyi változatnak megvan a maga szabott ára, ennek részleteire azonban e tudósításban nem kívánunk kitérni. Annyit mindenképpen meg kell jegyezni: versenyképes, megfizethető árakról van szó, kis-, közepes, sőt mikrovállalkozások is megtalálják a számításukat.

Címkék