Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2023. november 29. Az év 333. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739250. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Dreher-kezdeményezés – fiatalon vállalkozók, sikeresek, példaképek

Dreher-kezdeményezés – fiatalon vállalkozók, sikeresek, példaképek
Infovilág

Gary Whitlie elnök-vezérigazgató## köszöntötte a nyerteseket.Valamennyi pályázó nyert! A többség mindenekelőtt azzal, hogy megmérette önmagát, tudását, alkotókészségét, ötletének értékét. A tíz legjobbnak ítéltetett oklevéllel erősített bíztatást is kapott, annak elismeréseképpen, hogy a tekintélyes szakemberekből álló zsűri nagyszerű munkának, kiemelkedő teljesítménynek ítélte a pályamunkáját, mintegy arra serkentvén ezt a kilenc fiút és egyetlen lányt, hogy csak így tovább. A tízből hármat viszont egyértelműen nyertesnek nyilvánított a bíráló bizottság; tagjainak szakmai hozzáértését bizonyítandó álljon itt a nevük: dr. Könczöl Erzsébet, a Corvinus Egyetem adjunktusa, a zsűri elnöke; dr. Szirmai Péter, az Életpálya Alapítvány kuratóriumának elnöke; Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője; Salgó István, az ING Bank N.V. Magyarország vezérigazgatója; Kiss Péter, «A jövő fiatal vállalkozója, 2006» pályázat nyertese; Gary Whitlie, a Dreher Sörgyárak Zrt. elnök-vezérigazgatója és Kovács Sándor Lóránt, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalat fejlesztési igazgatója.

«A jövő fiatal vállalkozója» 2009. évi pályázat három kiválasztottja olyan érett pályázattal, kitűnő angol nyelvtudással (feltétel volt a többi között, hogy a pályázatot angolul kell bemutatni a zsűrinek) és a vitatkozó kétkedőket meggyőző érveléssel adta el(ő) eredeti ötletét, hogy a bíráló bizottság tagjai végül csak nagy nehezen tudták eldönteni, ki legyen az első, a második és a harmadik az egyenlők között. A nyertes pályázókkal és pályázatokkal itt részletesen is megismerkedhet, kedves Infovilág-olvasó.


A pályázat kiírói kíváncsiak voltak a részvevők véleményére, ezért egy kérdőív kitöltésére kérték őket. Az eredmény dióhéjban: a pályázók 43 százalékának az első gondolata az volt, hogy „végre itt van, amire vártam”. Huszonkilenc százalék a hárommillió forintos tőke elnyerését, valamivel kevesebb (27%) régóta dédelgetett elképzelései megvalósítását várja a pályázattól. A pályázók háromötöde szolgáltatást, kis híján ötöde új termék kifejlesztését, huszada kereskedelmi tevékenységet választott pályázati témának. És még néhány vélemény: a fiatalok  lendületet kapnak ahhoz, hogy bele merjenek vágni az üzleti terv készítésébe; jó gyakorlás a gazdasági szakon tanulóknak az előttük álló munkájukhoz; konzekvenciákat szűrhetnek le az értékelésből; a legnehezebb rész a pénzügyi terv elkészítése volt; ez a legjobb egyetemi verseny, amivel eddig találkoztam...

Vincze Viktor (középütt), Bruder Márton (bal oldalt) és Vázsonyi Miklós (jobbra).A jövő 2009. évi fiatal vállalkozója vetélkedés három helyezettje:

1. Vincze Viktor, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, System-On-Module fejlesztés (a fiatalemberrel és pályamunkájával ebben a rövidfilmben ismerkedhet meg az Infovilág olvasója)
2. Bruder Márton, Eötvös Loránd Tudományegyetem, megújuló energia hasznosítása
3. Vázsonyi Miklós, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, innovatív rehabilitációs eszköz

Jutalmuk a helyezés sorrendjében 3, 2, 1 millió forint kezdődőke, valamint hat-hat hónapi ingyenes, szakmai tanácsadás a vállalkozás megvalósításához. A második helyezett kiegészítésképpen az ING Bank N.V. Magyarország 500 ezer forint értékű különdíját kapta vállalkozása megindításához. Az idén egy ugyancsak 500 ezer forintos különdíjjal, „A fiatal vállalkozók díjával” bővült a jutalmak sora; a pénz Vázsonyi Miklóst illette.

Címkék