Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2023. november 29. Az év 333. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739250. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hová utaznak az idén a sógorok? – Pécs is a célok között

Hová utaznak az idén a sógorok? – Pécs is a célok között
Infovilág

A nemzetközi Gallup Intézet osztrák partnere, a Karmasin Piackutató által végzett kutatás eredményei teljes terjedelemben olvashatóak az MT Zrt. ausztriai weblapjának szakmai anyagai között.

A kutatás tanulságos megállapítása: Ausztriában abszolút elsőbbsége van az utazási döntések meghozatalánál a nyomtatott sajtóból szerzett információknak. Az idei turisztikai idényt tekintve biztató, hogy a felmérésben részt vevők válaszaiból az osztrákok töretlen utazási kedve rajzolódik ki. A megkérdezettek fele az idén is tervezi a szabadságát, s aki utazik, az négyötödrészt külföldre indul. Az egyénileg szervezett utak előnyt élveznek, tíz osztrák turistából az idén hat ekként szervezi és bonyolítja le külföldi nyaralását.

A többség (49%) egyetlen, négy napnál hosszabb főszabadságot tervez; a kérdésekre válaszoló osztrákok harmada tervezi, hogy 2010-ben négy napnál hosszabb időre és többször utazik külföldre.

Az Ausztriából érkezők leginkább a vízparti üdülést részesítik előnyben (61%); a népszerűségi listán a második a kulturális turizmus (34%), a harmadik a városlátogatás (26%). Egy-egy célország kiválasztásánál a legfontosabb döntési tényezők között játszik szerepet a szép természeti környezet, a közbiztonság, a tisztaság és higiénia, valamit a jó ár–érték-arány. Bíztató eredményre jutott a kutatás az osztrákok költekezési terveit illetően; eiszerint a megkérdezettek 83 százaléka az idén többet, illetve legalább annyit tervez szabadsága alatt költeni, mint tavaly: 10-ből 7 osztrák fejenként 2000 eurónál kevesebbet szán külföldi pihenésére. A január végén, február elején készült felmérés szerint az idén külföldre utazó osztrákok négy százaléka az Európa Kulturális Fővárosa címet viselő Pécset tervezi felkeresni.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai tevékenységéről és a piaci folyamatokról részletes beszámoló olvasható a külképviseleti honlapon, ahonnan a kutatáson kívül letölthető a piaci tevékenység alapját képező valamennyi  stratégiai dokumentum is.

Címkék