Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2023. március 30. Az év 89. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739006. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Audi Hungaria: 10 év, 1000 szakmunkástanuló

Audi Hungaria: 10 év, 1000 szakmunkástanuló
Infovilág

„A gyakorlat és az elmélet összekapcsolása különösen vonzóvá teszi a fiatalok számára a duális szakképzést. Ennek köszönhetően megismerhetnek egy nagyvállalatot és a legújabb technológiákkal dolgozhatnak – mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. – Tanulóinkat tapasztalt munkatársakká képezzük, ezzel is fedezve cégünk szakemberigényét.”


A győri Audi 2001 óta működik együtt a duális szakképzésben a győri szakiskolákkal, a többek között a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal, a Pattantyús Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központtal és a Kossuth Lajos Ipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiummal. A tanulók az elméletet az iskolában, a gyakorlatot a vállalatnál sajátítják el. Évente átlagosan 100 tanuló töltötte gyakorlati idejét az Audi Hungariánál; ez év szeptemberétől a tanulók száma növekedik.


A vállalat a következő szakmákat oktatja: autószerelő, mechatronikai műszerész, autógyártó, elektrotechnikai technikus, erősáramú elektrotechnikus, elektronikai műszerész, autóelektronikai műszerész, automatizálási technikus, gépi forgácsoló, járműfényező és szerszámkészítő. A tervezett gyárbővítésnek köszönhetően a kínálat két újabbal, 13 szakmára bővül. A tanulók a következő tanévtől így már a karosszérialakatos és gépgyártás-technológiai technikus szakmákat is elsajátíthatják a vállalatnál. 


Eddig mintegy 900 szakmunkás tanuló végzett az Audi Hungariánál, négyötödük a gyakorlati képzés befejeztével munkát kapott a vállalatnál. 

Címkék