Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2023. február 2. Az év 33. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738950. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Álláskeresési tapasztalatok: kényes kérdések, udvariatlanság

Álláskeresési tapasztalatok: kényes kérdések, udvariatlanság
Infovilág

A magyar álláskeresők jó kétötöde az új munkahely megtalálásának első lépéseként tucatnyinál több helyre adja be önéletrajzát annak reményében, hogy mielőbb megtalálja az ideális állást. A megkérdezettek kétharmada gyakran semmilyen választ sem kap a reménybeli munkáltatóktól pályázata benyújtását követően. „Az álláskeresők több mint fele olyan helyre is jelentkezik, ahol nem felel meg teljesen a követelményeknek, bár ez sem elfogadható magyarázat arra, miért nem kapnak legalább egy egyszerű elutasító választ. Az elemzések alapján az értesítés hiányát a munkaerő-piaci szempontból amúgy is hátrányosabb helyzetben lévő 50 felettiek tapasztalják leginkább” – mondta Kristók Balázs, a Jobinfo.hu vezetője.

A kutatás szerint 10 pályázatra átlagosan kicsivel több mint 2 személyes meghallgatás jut; a munkaadók kedvence a 3 legjobb és legrosszabb személyes tulajdonság felsoroltatása. Akadnak provokatív, stresszhelyzetet okozó, illetve munkajogi szempontból a támadható kategóriába sorolható felvetések: minden 4. jelölt szembesült már olyan kérdéssel, amelyik a gyerekvállalási terveire vagy éppen már meglévő kisgyermeke ellátása körüli nehézségekre vonatkozik. Az anyáktól gyakran tudakolják, hogy ki vigyáz a kicsire, ha beteg, s ez utóbbi mennyire jellemző. Akadt pályázó, akitől még a gyermekorvos telefonszámát is elkérték, hogy ellenőrizzék az elmondottak igazságtartamát. A 25–40 éves gyermektelen nőktől általában virágnyelven kérdezik, hogy mikorra tervezik a családalapítást, de több válaszadó arról is beszámolt, hogy felvétel esetén írásban akarták arra kötelezni, hogy 3–5 évig ne vállaljon gyermeket.

Nagyjából minden 50. állásinterjún elhangzik olyan kérdés, ami a jelölt anyagi helyzetét, vallását, nemi hovatartozását, pártállását vagy éppen korát firtatja. A szakmai jártasságot és rátermettséget a leendő munkáltatók olykor nagyon kreatívan mérik fel. Egy informatikust például arra kértek, becsülje meg, hány köbméter fa kell Kína teljes lakosságának egy napi étkezéséhez szükséges evőpálcika előállításához; a vendéglátásban elhelyezkedni szándékozó nőnek azt kellett megmondania, hogy hány felest tud adni egy 0,75 literes üvegből. Egy szakmunkásnak a csúszóhüvelyes villanymotor működését kellett ismertetnie, ami persze nem is létezik.

A Jobinfo.hu kutatásában megkérdezettek válaszai alapján a magyar munkavállalók többsége akkor érzi magát komfortosan, ha a felvételi beszélgetésen vele szemben leendő közvetlen főnöke ül, s kérdezi, aki egyébként egy középkorú, családos férfi. Arról persze, hogy valaki másutt keresi a 8 óra munkát, az éppen aktuális főnök jellemzően nem tud. Az álláskeresők fele ezt csak akkor jelzi, ha már fel is vették az új helyre, 44 százalék egy másik munkáltatótól kapott konkrét ajánlat birtokában szól, és mindössze 6 százalék jelzi jelenlegi munkáltatójának előre, ha új lehetőség után kezd kutatni.

Az adatok a Jobinfo.hu állásszemléző oldal által készített online megkérdezésen alapulnak, az adatokat 2015. október 7–26. között vették föl. A nem reprezentatív felmérés eredményei 3631, 18–65 év közötti álláskereső (27,6%), illetve a kutatás idején állással rendelkező munkavállaló (72,4%) válaszain alapulnak. 

Címkék