Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2023. december 1. Az év 335. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739252. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nikon-újdonságok: Coolpix A100 és A10

Nikon-újdonságok: Coolpix A100 és A10
Infovilág

Az akkumulátorral és az SD-kártyával együtt mindössze 119 grammos Coolpix A100 különösen megkönnyíti a fényképezést. A Dynamic Fine Zoom használatával tízszeresére kiterjeszthető¹ 5× optikai zoommal ellátott NIKKOR objektív gyönyörű közeli képeket készít, ráadásul a speciális hatások és gyors effektusok segítségével fotók egyedivé is tehetők. Az automatikus programválasztó a téma és a fényképezési körülmények elemzése után automatikusan beállítja a megfelelő módot. Egy gombnyomással készíthetők HD-videók, míg az elmosódás-csökkentés segítségével a képek tiszták és élesek.

A célkereső AF révén a fényképezőgép önműködően azonosítja a főtémát, és beállítja rá az élességet, legyen az akár kisebb tárgy vagy személy. A glamour-retusálás tizenkét utólagos retusálási megoldásával (szemfesték, szempillafesték és púder opciók) a gép kezelője „sminkelhet”, elrejtheti a szem alatti táskákat. A hosszú élettartamú akkumulátornak köszönhetően egyvégtében 250 fénykép vagy egyórányi videó készíthető, a 20,1 megapixeles CCD-képérzékelő pedig nagy felbontású, kiválóan nagyítható fényképeket produkál.

A Coolpix A10 megalkotásakor is a könnyű kezelhetőség volt az egyik fontos szempont. Az 5× optikai zoomos NIKKOR objektív (35 mm-es formátumban kifejezve: 26–130 mm) a rugalmasságának köszönhetően mind a közeli arcképek, mind a panoráma jellegű, széles csoportképek készítése egyszerű. A  6,7 cmátlójú LCD-monitor segíti a felvételek megkomponálását, az automatikus programválasztóval a fényképezőgép önműködően kiválasztja a fényképezett helyzethez leginkább illő programot. A külön videofelvétel gombbal a gép használója könnyen válthat fényképezésről HD-videofelvételre, az elmosódás-csökkentés pedig csillapítja a fényképezőgép rázkódását azért, hogy különösen éles fényképek, természetes videók készüljenek.

 

Címkék