Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2023. február 9. Az év 40. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738957. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Siemens Vectron mozdonyokkal bővül a GYSEV-flotta

Siemens Vectron mozdonyokkal bővül a GYSEV-flotta
Infovilág

Megérkezett a megrendelt kilencből az első két Siemens Vectron villamos mozdony a GYSEV Zrt.-hez. A  gyártó még az idén átadja az összeset a vasúttársaságnak.

A GYSEV Zrt. és a Siemens  márciusban szerződött öt, illetve opcionálisan további négy villamos mozdony megrendeléséről. Azóta biztossá vált, hogy a vasúttársaság él az opciós jogával, így összesen kilenc Siemens Vectron villamos mozdonyból állhat a GYSEV flottája. A gyártó hónapokkal a határidő előtt átadta az első két Vectron MS mozdonyt a GYSEV-nek. Az elsőt ma ünnepélyesen felavatták a soproni vasútállomáson.

Az első két Vectron három áramnemű, így az európai vasútvonalak többségén képes közlekedni. Rajtuk kívül még egy három áramnemű, és hat két áramnemű mozdonyt rendelt meg a GYSEV, kettőt dízel segédhajtással. A mozdonyokat elsősorban a nemzetközi árufuvarozásban használja majd a társaság, de az új vontatójárművek megjelennek a hazai InterCity-forgalomban is.

Az első két mozdony az 471 500-as és 471 501-es pályaszámot kapta. Jelenleg a járművek hatósági engedélyeztetési eljárása zajlik, a két új villamos mozdony várhatóan júniusban állhat forgalomba.

Címkék