Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2023. február 2. Az év 33. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738950. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Nemtelen Együttműködés Rendszere

A Nemtelen Együttműködés Rendszere
Föld S. Péter

Előbb, vagy utóbb biztosan borul a bili. De addig még ott állnak a derék urak, egymás mellett, összeszorított fogakkal, behunyt szemmel. Egymás tökét markolják görcsösen.

Szépen ki van találva ez a rendszer, a Nemtelen Együttműködés Rendszere. Én nem mondom el, amit rólad tudok, cserébe te is hallgatsz arról, amit rólam tudsz.

Sokat tudnak egymásról a derék urak. Túlságosan sokat ahhoz, hogy megszólaljanak. Idővel persze lesz közöttük olyan, aki elszólja magát, esetleg úgy érzi, hogy a többiek bántották, vagy kimaradt valamiből.

De ez még odébb van, addig a titok, titok marad.

Az volt az eredendő bűn, amikor a hajdan volt FIDESZ–MDF székház eladásából származó pénz Orbán papa bányájaként kezdett új életet. Ma ezt úgy mondják, hogy elveszítette közpénz jellegét.

Minden kérdés innen datálódik. Hogyan lett Polt Péter legfőbb ügyész? Miből telik Szijjártó Péternek 167 millió forintos kulipintyóra Dunakeszin? Jó, utóbbira tudjuk a választ. Szülei spórolták össze, egy élet megfeszített munkájával. (Tanulság: az ember, mielőtt megszületik, gondosan válogassa meg, hogy kik lesznek a szülei.)

Hogy is volt anno azokkal a Gripenekkel? Kik azok, akik ki vannak tiltva az Egyesült Államokból? Kicsoda valójában Habony Árpád, aki nem szerepel a kormány fizetési listáján, viszont Ibizán mozgatja az orrát, és a Szépművészeti Múzeumból kölcsönzött méregdrága festményekkel tapétázza ki egy lakás falait?
Igazak-e a mendemondák Rogán Antal és a letelepedési kötvények jól jövedelmező kapcsolatáról?

Lázár tudja Rogánról, miből futja neki lakásra a Pasa Parkban, sokfős személyzetre ugyanott, hogy feleségének, Cilinek ne kelljen bajlódnia a háztartással.

Lázár tudja, de nem mondja. Mert akkor Rogán is mondana valamit Lázár millióiról. Hogy miből vett a tízéves fiának 70 milliót érő lakást Budapesten. Kivel járt a londoni (brüsszeli – megfelelő aláhúzandó) szállodában?

Vajna tudja, hogy miből van Mészáros Lőrincnek a megannyi milliárdja, és kinek gyűjtögeti a pénzt látástól vakolásig. Magyarország legtehetősebb gázszerelője is tudja, honnan van vaj Vajna fején, mint ahogyan Garancsi úr és Orbán saját lábán álló vejének üzleti ügyeit is mindenki ismeri a díszes társaságból.

Pintér Sándor belügyminiszter mindenkiről mindent tud, és ő is tudja, hogy róla is mindent tudnak a többiek. Ez egy zártkörű klub, ahol mindenkinek van a másikról egy szaftos története. Ez a belépő a klubtagsághoz. Minél több a történet, annál gördülékenyebb a felvétel.

Egyszer biztosan eljön az igazság pillanata. Nem lesz jó pillanata az Magyarországnak, égzengés lesz és földindulás, amerre csak a szem ellát.

Most még senki sem szól, összetartja őket a közös rettegés. A félelem attól, hogy egyszer kiderül az igazság. Lehet, hogy mi, ma élők, akkor már nem leszünk, de legalább gyerekeinknek, unokáinknak megadatik, hogy hazatérjenek a messzi országokból.

Turistaként, természetesen. Rácsodálkoznak majd, hogy milyen csodás hely ez a Magyarország, és nem értik az őseiket: miért engedték, hogy szép hazájuk ilyen sokáig teli lehessen csúnyábbnál csúnyább történetekkel.