Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2022. szeptember 30. Az év 273. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738825. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az internetre csábítja a kis boltokat Bécs

Az internetre csábítja a kis boltokat Bécs
EuroCommPR*Bécs

Külön internetes áruházat hoz létre a bécsi kiskeresekedők termékei számára az osztrák főváros. A wien.shöpping.at 2018 elején nyílik, a résztvevőket ingyenes tanácsadással és ezer euróval támogatják. 

Az online kereskedelemben rejlő potenciált szeretné a bécsi gazdaság számára kiaknázni a Bécsi Gazdasági Ügynökség és a Bécsi Gazdasági Kamara közös kezdeményezése: saját internetes áruházat hoznak létre a fővárosi kiskereskedők termékei számára.

A wien.shöpping.at üzemeltetője a Post E-Commerce GmbH lesz, amely az Osztrák Posta 100%-os leányvállalata. A nemzetközi közbeszerzéssel kiválasztott nyertes már rendelkezik egy kizárólag osztrák termékekre szakosodott online piactérrel, ahol kétszáz osztrák cég több mint egymilló terméke kapható. Ezt az oldalt fogják 2018-ra kiegészíteni egy külön bécsi oldallal. 

„Elsősorban a kisvállalkozásokat szeretnénk arra ösztönözni, hogy jelen legyenek a bécsi shopping-platformon. Ezért a Bécsi Gazdasági Ügynökség az első százötven résztvevőt ezer euróval támogatja" – mondta Renate Brauner gazdaságért felelős városi tanácsnok.

November 1-jétől fogadják a jelentkezőket, a támogatást pedig a pályázatok beérkezésének sorrendjében ítélik oda. Az e-kereskedelembe belekóstoló vállalkozókat a Bécsi Gazdasági Kamara összesen 150 óra ingyenes tanácsadással segíti.