Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2022. július 3. Az év 184. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738736. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szakmai titkok éjszakája: fitneszedzőtől a cukrászig, baristától a terítési fortélyokig

Szakmai titkok éjszakája: fitneszedzőtől a cukrászig, baristától a terítési fortélyokig
(Munkatársunktól)

Manapság lámpással keresik a jó szakembereket a vendéglátásban és a szállodaiparban. Ezekben a szakmákban különösen látványos a külföldre távozás – emigráció vagy munkakeresés céljából. Ezért is tartják a nagyvállalatok fontosnak, hogy kedvet csináljanak ezekhez a szakmákhoz és megszerettessék a fiatalokkal az ezen a területen való munkálkodást, sikeres itthoni karriert ígérve számukra.

Az idén is országszerte megrendezik a fiatalok pályaválasztási döntését segítő szakmák éjszakája programot: az érdeklődők a legkülönfélébb hivatásokkal ismerkedhetnek meg testközelből interaktív programok, előadások, bemutatók, üzemlátogatások segítségével.

A Budapesti Vendéglátó-ipari és Humán Szakképzési Centrum és a Danubius Hotels a budai Hotel Flamencóban 14 állomáson mutatja be a turizmus-vendéglátás és a szállodák színes világát.

A vezető séf, Altbäcker György kalauzolásával a többi között bemutatkozik a házigazda Flamenco konyhája a hírességek kedvenceivel, a szintén a helyszínre települt neves Gundel Étterem szakembere, Bori Márk pedig speciális terítési módokat ismertet.

A pesti, nagykörúti Radisson Blu Béke Hotelből és a Zsolnay Kávéházból érkező vezető cukrászmester, Bechmann György süteménybemutatóval készül, a 100 esztendős Danubius Hotel Gellért pedig Ékszerrablás a Gellértben címmel a ma oly divatos szabadulószobás programot prezentálja.

A Danubius Hotel Helia megújult bisztrójából is ízelítőt kaphatunk a szállodavállalat barista versenyének győztesétől. A margitszigeti szállodák a fitnesz és wellness jegyében játékos vetélkedővel képviseltetik magukat, a Hilton Budapest pedig a vendégkapcsolatok tárgyköréből készül, különleges vendégkéréseket felsorolva.