Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2023. november 30. Az év 334. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739251. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tekerj tovább! – bicikliparkolók Bécsben

Tekerj tovább! – bicikliparkolók Bécsben
EuroCommPR*Bécs

Kerékpárok számára létesítettek P+R parkolót Bécsben. A liesingi pályaudvarnál található zárt kerékpártárolóban 28 bringának van hely; egy napra 70 centért lehet letenni a biciklit. A képen: Christoph Chorherr, a bécsi közgyűlés képviselője,  Gerald Bischof kerületi elöljáró és Werner Böhm, a WIPARK ügyvezető igazgatója. (Foto: Mobilitätsagentur Wien / Christian Fürthner)

Mostantól a P+R parkolók mintájára működő zárt kerékpártárolóban hagyhatják a biciklijüket Bécsben azok, akik a liesingi pályaudvaron szállnak vonatra. Az új bicikligarázsban 28 kerékpárnak van hely, egy napra 70 cent, egy hétre 7 euró, egy évre pedig 70 euró a parkolási díj. Jegyet helyben, automatánál vagy okostelefonnal lehet vásárolni.

Az új kerékpárgarázst a vasútállomásnál található P+R parkolóházban alakították ki, mivel az osztrák fővárosban egyre többen kombinálják a közösségi közlekedést és a kerékpározást.

Nem ez az egyetlen Bike & Ride létesítmény Bécsben: 2016-ban a főpályaudvarnál, a Hauptbahnhofon adtak át egy hasonló, jóval nagyobb kapacitású őrzött kerékpártárolót. Ott 760 biciklinek van hely, ráadásul biciklikölcsönző, bolt és szervíz egészíti ki a kínálatot. A kerékpárállomás – Bécs városa megbízásából – szociális üzemként működik, és tartósan munkanélküli emberek visszatérését segíti a munkaerő-piacra.