Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2021. július 26. Az év 207. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738394. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Naponta viszik a tengerpartra a magyarokat a zöld buszok

Naponta viszik a tengerpartra a magyarokat a zöld buszok
(Tudósítónktól)

Egy hét múlva újra elindulnak a FlixBus nyaralójáratai: Horvátország és Montenegró 14 tengerparti települése közvetlenül megközelíthető lesz zöld távolsági busszal, Közép-Dalmáciába minden nap lesz éjszakai összeköttetés.

A legközelebbi tengerparti célállomásra, Zadarba nyolc óra hosszat tart az utazás éjszakai busszal Budapestről, emellett naponta elérhető lesz még Biograd, Vodice, Sibenik, Trogir és Split is.

Péntekenként Dél-Dalmácia legnépszerűbb városaiba – Dubrovnikba, Kotorba, Tivatba, Budvába és Herceg Noviba – is indul majd távolsági busz, miáltal átszállás nélkül utazhatnak a nyaralók.

Nemcsak az Adriát, hanem a Földközi-tenger nyugati partját is összekötik Magyarországgal a zöld buszok: a nyáron Nápolyba hetente ötször, Barcelonába négy alkalommal indulnak.

Arany László, a társaság regionális ügyvezető igazgatója tudósítónknak elmondta: a nyáron 17 európai ország több mint 100 városával gondoskodik közvetlen összeköttetésről a FlixBus. Splitbe akár két szabadnapot és a szállás árát megspórolva juthatnak el az utasok éjszakai busszal a nyár bármely napján.

Szezonális menetrendjének bővítésekor a közlekedési vállalat a Magyarország iránti turisztikai érdeklődéssel is számolt. Már május közepén összekötötte a Balatont Németország keleti nagyvárosaival, Berlinnel és Drezdával. Prágából is szállít nyaralókat a társaság Siófokra és Balatonföldvárra; ez utóbbi helység az idén vált az európai buszhálózat részévé.

A FlixBus az idén mintegy harmadával szeretné bővíteni európai kínáéatát, miáltal 350 ezerre (!) növelné az elérhető csatlakozások számát. A mobilitási cég emellett május végén a tengerentúlon is megkezdte terjeszkedését, és elindította első zöld buszait az egyesült államokbeli Kaliforniában. Az üzleti modell megegyezik az Európában megismerttel: a FlixBus Los Angeles-i irodája gondoskodik a hálózattervezésről, árazásról, a kereskedelmi és marketing-tevékenységről, ügyfélkezelésről; helyi buszpartnerei a flotta napi üzemeltetéséért felelnek. A zöld buszokon WiFi, kényelmes ülések, nagy lábtér, konnektorok és mosdó is található.