Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2022. augusztus 17. Az év 229. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738781. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Türkische madzsarisztani

Türkische madzsarisztani
Infovilág

„Mi Magyarországon élünk, magyarok vagyunk, magyarul beszélünk, ez egy egyedülálló és különös nyelv, amely a türk nyelvekkel áll rokonságban… A magyarok Attila kései leszármazottainak tekintik magukat, a hun–türk eredet alapján állnak, nyelvük a türk nyelvekkel áll rokonságban – jelentette ki ma Orbán Viktor miniszterelnök a türk nyelvű államok együttműködési tanácsának VI. ülésén a kirgizisztáni Csolpon-Atában.

Gábor György kommentárja:

„Tényleg, kérdem, mi a fenének van még MTA, mi a fenének vannak még egyetemek és tanszékek, amikor a tudományos kérdésekben Orbán maga dönt, oszt jó napot! Most például Orbán határozott, s megszületett a verdikt: a magyar nyelv a türk nyelvcsaládhoz tartozik. 
 

Sztálin a Marxizmus és nyelvtudomány kérdései című halhatatlan ópuszával nem csupán azt igyekezett bizonyítani, hogy ő maga a nyelvtudományhoz is ért, helyesebben azt, hogy csak ő ért a nyelvtudományhoz, hanem tudományos eszmefuttatásában azt is, hogy a nyelv nem társadalmi, hanem természeti jelenség, maga a természet, és fejlődésének és kiteljesedésének végén, a proletariátus világméretű egyesülésének pillanatában a nyelvek is egyesülni fognak. 
Sztálin tévedett. A magyar és a türk nyelv már a világ proletariátusának egyesülését megelőzően egybeolvadt, fuzionált, összefonódott, hogy világító fáklyaként ragyogja be a türk nyelveken szóló népek orbáni vajúdásának világtörténelmi eredményeként szeplőtelenül fogant és a magyar meg a Türk Birodalom sztyeppei-nomád szakralitásában világra hozott Asina-klán régi vágású kereszténydemokráciájának a magyarba mint különleges és veszélyeztetett fajtába történő töltekezésének csak ránk jellemző észjárását a súlytalanná vált, romlott, dekadens és szekuláris Európa ellenében, vágtató lóról eleresztett nyílegyenes pályán röpülő nyílvesszőként végleg kiegyenesítve ősi történelmünk megannyi vargabetűjét, zsákutcáját és cikcakkját, hogy végül bíborbanszületett (porphürogenétosz) keresztény magyar férfiként, bokacsattogtatós krakélerkedés nélkül, kizárólag férfiként tegye fel valami nagy dologra (esetleg nagydologra) az életét. (Megjegyzés: nőként egy nagy lótúrót!)
Hát most ennyit, kedves gyerekek, a magyar nyelvtudományról, kereszténységről, hitről és szeretetről, a magyarról mint különleges fajtáról, valamint a férfiről, ohne nő.”

* * *

Nem mi vagyunk finnugor eredetűek, hanem a nyelvünk címmel jelent meg egy tudós tanulmány ismertetője két és fél hónappal ezelőtt az Infovilágon. Feltehetően a jelenlegi magyar kormányfő beszédírója még nem olvasta, ezért adott olyasmit a főnöke szájába, amivel sikerült megbotránkoztatnia a nyelvtudományhoz értőket és sokak szerint egyenesen kinevettetnie önmagát.