Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2022. október 3. Az év 276. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738828. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sógorék másként: lovagvilág, e-bicikli és olajmúzeum

Sógorék másként: lovagvilág, e-bicikli és olajmúzeum
(Munkatársunktól)

Alsó-Ausztriában is követik az új lehetőségeket; a többi között számos helyen bérelhetünk e-bike-ot, azaz villanybiciklit. A kerékpározás így jóval kímélőbb, hiszen akkumulátorral hajtott motor egészíti ki lábunk teljesítményét. Az útvonalak mentén található e-kerékpár- és e-hegyikerékpár-kölcsönző- illetve töltőállomások pedig gondtalan bringás örömöket ígérnek. (Nytó kép: alsó-ausztriai hangulat: Lausturm)

Ha elkötelezettek vagyunk az elektromos járgány mellett, akkor akár utazási csomagot is foglalhatunk. Az Ybbstal-kerékpárút a mostvierteli kerékpárút-hálózat egyik legkedveltebb szakasza, ahol a Duna közvetlen közelében tekerhetünk.

Alsó-Ausztria: Galgenberg.

Ebben a tartományban találhatók a Nitsch- és a Kokoschka-múzeumok. Sokan tekintik meg az Egon Schiele szülőházában készült kiállítást is. A fiúkat bizonyára érdekli a biciklimúzeum, az öreg autók gyűjteménye és az olajmúzeum is. A térség a várairól és kastélyairól is híres. Texingben a 12. századi Plankenstein-vár például igazi gyöngyszem. Ahol egykoron lovagok gyűltek össze, ma szállodai szobákat találunk, valamint árkádos udvart és kápolnát, esküvők és ünnepségek patinás színhelyei.

Egyedülállók Aggstein várromjai háromszáz méterrel a Duna felett, közvetlenül a folyóparton.

A St. Pöltenben található Landesmuseum Niederösterreich áttekintést kínál az alsó-ausztriai történelmi, kulturális és természeti kincsekből. A niedersulzi falumúzeumban restaurált műhelyek, gazdasági és lakóépületek, kézművesek idézik föl a múltat.

Alsó-Ausztria: Traisental.

Az utóbbi évtizedekben már szinte kötelező családi, gyerekeket is lefoglaló élményeket kínálni az utazóknak. A kicsiket élményjátszótér várja Reinsbergben, ahol kecskékkel, szamarakkal, nyulakkal, macskákkal találkozhatnak, a járműparkban pedig kedvükre válogathatnak a gokartok, kerékpárok, lábbal hajtható autók között. A közvetlenül a cseh–osztrák határnál emelkedik a mesék világát megelevenítő Märchenhotel. Tündérek, boszorkányok, lovagok, Csipkerózsika és Aladdin, fogadják a gyerekeket, és kezdődhet a kincskeresés a mesekertben és kutatás az óriások után. A seefeld-kadolzi Eselsmehlben belső tekepálya és fedett játszótér várja a kicsiket, akik akár falat mászni is megtanulhatnak, az igazán aktívak pedig a hotel saját belső sportcsarnokát is használhatják.