Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2023. szeptember 26. Az év 269. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739186. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megnyitották az UPC digitális tantermét – könnyíti a tanulást, nehezíti a puskázást

Megnyitották az UPC digitális tantermét – könnyíti a tanulást, nehezíti a puskázást Megnyitották az UPC digitális tantermét – könnyíti a tanulást, nehezíti a puskázást
(Tudósítónktól)

Az újbudai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban mutatkozott be az országban először az UPC Magyarország digitális tanterem szolgáltatása. Az új rendszer segítségével a diákok ugyanannyi szorgalommal sokkal több tudást szerezhetnek meg, mint a hagyományos könyvek és munkafüzetek használatával. Az információk a digitális kornak megfelelően minden eddiginél tágabb összefüggésekbe ágyazva, napra készen, korszerűen, több vizuális elemmel illusztrálva jutnak el hozzájuk, segítvén a megértést, az ismeretek befogadását. A digitális tantermi eszközökön és tananyagon kívül a tanárok számára kifejlesztett továbbképzési programot is kínál az új szolgáltatás. (Képek: UPC Magyarország - Kiss Márk)

Az újbudai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban tartották meg azt a rendhagyó tanórát, amelyen a sajtónak is bemutatták az UPC Magyarország digitálistanterem-megoldását. A felszerelés: érintőképernyős kijelzőből (ez a tábla), az azt vezérlő számítógépből, a tanári noteszgépből, az osztály tanulói által használt tábla-számítógépekből, és a biztonságos tárolásukra és feltöltésükre szolgáló szekrényből áll. Részei továbbá a zárt wifi-hálózatot szolgáltató router, a tananyagok egy részét adó szoftverek, valamint az oktatási keretrendszer. A megoldással kapcsolatos minden információ ezen az oldalon tanulmányozható.

A digitális tanteremben alkalmazott program kiemelten támogatja a csoportmunkát azzal, hogy a tanulók egy megosztott képernyőn keresztül közösen tudják megoldani a nekik kiosztott feladatokat. Az ellenőrzés is hatékonyabb a hagyományosnál, mert a gép eltérő sorrendben küldi a feladatokat a diákok tabletjeire, így nem tudnak puskázni egymásról.

Könnyebbség viszont, hogy a teszteket a rendszer azonnal kijavítja, így nem kell várni az eredményre és a hibákat a tanárral együtt rögtön elemezetik is a tanulók. A digitális tanterem része a pedagógusok felkészülését segítő továbbképzési program.