Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2023. június 10. Az év 161. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739078. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bécsben elfogadásra és egymás iránti türelemre tanítják a fiatalokat

Bécsben elfogadásra és egymás iránti türelemre tanítják a fiatalokat
EuroCommPR*Bécs

Újabb szövetségest szerzett a fiatalok radikalizációja és az antiszemitizmus elleni harcban az osztrák főváros: a jövőben szorosabbra fűzi az együttműködést a „Not in God's Name” egyesülettel. A szervezet különböző kulturális és vallási hátterű gyerekekkel foglalkozik, hogy elfogadásra és toleranciára tanítsa őket. (A nyitó képen: beszélgetés a példaképekkel © NiGN / Helena Lea Manhartsberger)

Interkulturális párbeszéd, értékközvetítés, az előítéletek megszüntetése, az antiszemitizmus és a radikalizáció megelőzése – ezek a fő céljai a „Not in God's Name” egyesületnek, amellyel a Bécsi Városháza a jövőben együtt szeretne fellépni az antiszemitizmus térnyerése és a fiatalok radikalizációja ellen. A szervezet példaképeken, iskolai (sport)foglalkozásokon tanítja a különböző kulturális és vallási hátterű családokból érkező fiatalokat az egymás iránti türelemre és a másik tiszteletére. A foglalkozásokon olyan kérdéseket járnak körbe, mint a nők és férfiak egyenjogúsága, az erőszak elutasítása, a különféle vallások és nemzetiségek elfogadása. A kezdeményezésben különböző országokból származó, más-más valláshoz tartozó sportolók vesznek részt, olyanok, akik elutasítják az erőszak minden formáját és példaképként arra tanítják a gyerekeket, hogy tisztelettel, toleranciával és párbeszédre való nyitottsággal mindenféle nemzetiségű és vallású ember békésen élhet egymás mellett.

Edzés a példaképekkel © NiGN / Helena Lea Manhartsberger

Az egyesület ezenkívül – elsősorban muszlim fiataloknak – látogatásokat is szervez a mauthauseni koncentrációs táborba, ahol a zsidó közösség képviselőivel a holokausztról beszélgethetnek.

A bécsi közgyűlés integrációs- és ifjúságügyi bizottsága egyhangúlag szavazta meg az együttműködést a „Not in God's Name” egyesülettel, amely néhány kerületben már bizonyította hasznosságát.

Címkék