Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2022. augusztus 18. Az év 230. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 738782. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az ENSZ békefenntartókat is segíti az Ericsson

Az ENSZ békefenntartókat is segíti az Ericsson
Infovilág

Az Ericsson Private LTE/4G hálózatokat ad az ENSZ békefenntartók misszióihoz. A küldetések szempontjából kritikus, fejlett mobil szélessávú technológiák segítségével a békefenntartók létfontosságú információkhoz juthatnak pillanatnyi helyzetükkel kapcsolatosan a műveletek során. Az első, éles üzemben működő ENSZ Private LTE hálózatok megjelenése jövőre várható.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete az Ericssont választotta arra, hogy a világ számos pontján tevékenykedő békefenntartó missziókat saját LTE-hálózatokkal ellátva, a küldetések szempontjából kritikus kommunikációs képességeket létesítsen.

Az Ericsson és partnere, a Danoffice IT ApS együtt fogja irányítani az LTE hálózati berendezések kivitelezését, valamint a szakmai szolgáltatásokat és a szakképzést ad. Az LTE hálózati berendezés az 5G szabványt támogató, Ericsson Radio System kínálat része.

A gyakran mostoha terepviszonyok és nehéz feltételek közepette tevékenykedő békefenntartó csapatok számára stabil, biztonságos mobil szélessávú szolgáltatásokat kínál majd az új LTE-hálózat, és számottevően javítani fogja a jelenlegi kommunikációt.

Jelenleg az ENSZ 14 békefenntartó műveletet irányít a világ számos pontján. A küldetések részvevői engedélyt kapnak a rádióspektrum használatára tevékenységük tervezéséhez, összehangolásához és végrehajtásához. Az első, éles üzemben működő ENSZ Private LTE hálózatok megjelenése 2019-ben várható.

A kommunikáció egységesítésével az ENSZ gondoskodik arról, hogy a békefenntartó csapatok a legújabb kommunikációs rendszerek mellett gazdaságos módszerrel rendelkezzenek új digitális szélessávú szolgáltatások bevezetéséhez, az eszközök kezelését és az összekapcsolt logisztikai megoldásokat is beleértve.